Benvolgudes/ts!
Què és una activitat COIL?
COIL (Collaborative Online International Leaning) és una metodologia que promou l’aprenentatge intercultural a través de la col·laboració en línia entre professors i estudiants que resideixen a diferents països i/o localitats dins el context d’un curs.
COIL promou el desenvolupament de competències transversals com:
-
Comunicació intercultural
-
Pensament crític
-
Ciutadania global
-
Col·laboració en equips multiculturals
-
Adaptació a entorns de treball virtuals
-
Ús de tecnologies
Per què participar?
Vivim en una societat multicultural i és comú trobar-nos vivint en una comunitat on podem identificar diversos grups culturals, però realment podem considerar ciutadans globals? Reconeixem i entenem les diferències entre les nostres cultures? Ens involucrem i interactuem amb els altres? tenim eines per entendre la diversitat i sentir-nos còmodes?
Participar en una activitat COIL no només ens introdueix a la comunicació intercultural i un creixement col·laboratiu de dimensió internacional, també ens facilita fer-ho de manera sostenible a nivell ambiental i econòmic.
Aquesta és una excel·lent oportunitat per experimentar una perspectiva diferent a través del treball col·laboratiu i intercultural. Això et permetrà obtenir una comprensió més profunda de tu mateix i dels qui t'envolten així com guanyar flexibilitat i adaptabilitat.
Metodologia
Aquesta experiència es basa en COIL (Collaborative Online International Learning), una metodologia d’ensenyança i aprenentatge desenvolupada per Jon Rubin a la Universitat Estatal de Nova York (SUNY).
COIL combina les quadre dimensions essencials de la mobilitat virtual (virtual exchange): és un exercici de col·laboració entre professors i estudiants; fa us de la tecnologia per la interacció (síncrona o asíncrona) en línia; requereix treball en equip en una dimensió internacional; i s’integra en el procès d’aprenentatge.
Participants
Aquest intercanvi virtual desenvolupat a través de la metodologia COIL és possible gràcies a la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona (Espanya) i la Universidad Panamericana (Mèxic).
Durant aquest semestre, els estudiants de l’assignatura d’Economia, Gènere i Desenvolupament, impartida per la professora Montserrat Ferré a la URV y els estudiants de l’assignatura Desarrollo Económico II impartida pel profesor Eugenio Gómez Alatorre a la UP estaran units en aquest espai de treball virtual facilitat per COIL.
Pots trobar més informació sobre el Departament d’Economia de la URV a aquest enllaç i consultar la informació sobre la Escuela de Gobierno y Economia de la UP a aquest enllaç.